יום שני, 15 ביולי 2013

הידעת?!
המילה pizza מקורה באיטלקית, ומשמעה "עוגה" או "פשטידה". הפיצה היא במקור מאכל איטלקי מסורתי. הפיצה הובאה לארצות הברית על ידי מהגרים איטלקים, שם הפכה למזון מהיר מקובל ביותר. גרסת המזון המהיר האמריקאית של הפיצה הפכה לאחד ממאכלי המזון המהיר הנפוצים ביותר בעולם בכלל. הפיצה האיטלקית המסורתית מבוססת על בצק שמרים, על בסיס קמח דורום, שמרים ומים בלבד. את הבצק מרדדים ביד (ללא עזרת מערוך) לשכבת בצק עגולה ודקה, דמוית פיתה עיראקית או דרוזית, מוסיפים את הרטבים והתוספות השונות ומכניסים לתנור אפייה בחום גבוה מאוד (לפחות 400°C) לפרק זמן של כ-2 דקות, כך שמתקבל בסיס דק ופריך.
לפיצה איטלקית משובחת:
http://www.torino.co.il/


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה